کارگاه تخصصی نحوه تهیه و تنظیم و ارسال اطلاعات فهرست معاملات فصلی

 (بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم)

گزارش خرید و فروش فصلی چیست؟

ماموران مالیاتی برای تعیین درآمد مشمول مالیات علاوه بر دفاتر قانونی (روزنامه و کل) و دفاتر مشاغل (درآمد و هزینه) به صورتحساب‌های موردی نیز اتکا می‌کنند.

یکی از این صورتحساب‌ها گزارش خرید و فروش فصلی است.

گرارش خرید و فروش فصلی با عنوان‌های دیگری مانند معاملات فصلی، گزارشات فصلی موضوع ماده ۱۶۹، صورت معاملات فصلی، گزارشات فصلی و… ذکر می‌شود.

با موظف کردن افراد حقیقی و حقوقی از جانب سازمان امور مالیاتی برای ارائه و تنظیم گزارش خرید و فروش فصلی، تمام مودیان وظایف و تکالیف خود را به درستی انجام می دهند.

سازمان امور مالیاتی برای رعایت حال مودیان و افرادی که موظف به پرداخت مالیات هستند در ماده ۱۶۹ مالیات های مستقیم به وضوح و شفاف در مورد صورت معاملات فصلی صحبت کرده است. در این ماده به صورت کاملا روشن به سه نکته اساسی اشاره شده است:

همه سازمان ها و شرکت های خصوصی و دولتی که خرید و فروش انجام می دهند، باید صورت آن را حداکثر تا یک ماه بعد از انجام معامله به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. انجام این کار می تواند به صورت الکترونیکی و یا به صورت کاغذی و سی دی صورت گیرد. آنچه که مهم است ارسال به موقع این مدارک بوده که می تواند از جرایم متعاقب ارسال با تاخیر جلوگیری کند.

در بخشی از این ماده آمده است، معاملات کوچک یعنی معاملاتی که مبلغ آنها تا ده درصد حد نصاب تعیین شده است، نیازی به ارسال ماهانه نداشته و مودیان می توانند لیست و فهرست این معاملات را به صورت کلی و هر سه ماه یکبار ارسال کنند. یعنی همه خرید و فرش های کوچک با هم بعد از سه ماه ارسال شوند.

مسئله ای که در ارسال صورت معاملات فصلی، مودیان باید مد نظر داشته باشند، دریافت کارت اقتصادی است و ارسال مدارک به سازمان امور مالیاتی باید به همراه کد اقتصادی ذکر شده در این کارت باشد تا مورد پذیرش قرار بگیرد. بدون دریافت کارت اقتصادی هیچ مدرکی از مودی در سازمان امور مالیاتی پذیرفته نمی شود.

در این ماده به صورت روشن به چند نکته اساسی اشاره شده است، از جمله این که: همه سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی و دولتی که خرید و فروش انجام می‌دهند، باید صورت آن را حداکثر تا یک ماه بعد از انجام معامله به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. انجام این کار می‌تواند به صورت الکترونیکی و یا به صورت کاغذی و سی‌دی صورت گیرد. آنچه که مهم است ارسال به موقع این مدارک بوده که می‌تواند از جرایم متعاقب ارسال با تاخیر جلوگیری کند.

چه کسانی مشمول ارائه گزارشات خرید و فروش فصلی می‌شوند؟

در ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم به دو گروه مشاغل بند الف و ب در این مورد اشاره شده است.

مشاغل بند الف افرادی هستند که طبق قانون باید معاملات خود را در دفتر روزنامه و دفتر کل ثبت کنند و مشاغل بند ب هم سازمان‌ها، شرکت‌ها و افرادی هستند که موظفند معاملات خود را در دفتر درآمد و هزینه ثبت کرده و گزارشات کامل آن را داشته باشند.

    عدم ارسال صورت معاملات فصلی چه جرایمی به دنبال ‌دارد؟

    در ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم در خصوص جریمه عدم ارسال صورت معاملات فصلی آمده است: این تخلف و همچنین عدم ارسال کد اقتصادی و یا استفاده از کد اقتصادی شخص دیگر و همچنین دادن کد اقتصادی خود به یک نفر دیگر جریمه‌‎ای معادل ۱۰ درصد مبلغ معامله انجام شده در بر خواهد داشت. نکته دیگر در خصوص این موضوع ارسال دیرهنگام و بعد از مهلت مدارک است که باعث می‌شود، یک درصد معامله‌ای که مدرک آن دیر ارسال شده مشمول جریمه شود.

    لازم به ذکر است که جریمه مذکور قابل بخشش نیست.

    چگونه می‌توان گزارش خرید و فروش فصلی تهیه کرد؟

    ارسال فهرست معاملات از طریق سامانه الکترونیکی اطلاعات معاملات فصلی انجام می‌شود که به صورت آنلاین و غیر آنلاین انجام می‌گردد.

    نکته‌ای که در آخر باید در تنظیم گزارش خرید و فروش فصلی مورد توجه قرار گیرد این است که مبالغ خرید و فروش معاملات فصلی دقیقاً باید مطابق با دفاتر قانونی و اظهارنامه مالیاتی عملکرد باشد.

      آیا حقوق و دستمزد پرسنل باید در معاملات فصلی ذکر شود؟

      حقوق و دستمزد پرسنل چون به طور مستقیم و در قانون جداگانه‌ای مشمول مالیات گردیده و مالیات آن اخذ می‌شود در لیست فهرست معاملات فصلی قرار نمی‌گیرد.

        صورت معاملات فصلی باید در چه تاریخی به سازمان امور مالیاتی ارسال گردد؟

        این گزارشات باید در پایان هر فصل و حداکثر تا یک ماه پس از پایان هر سه ماه به سازمان امور مالیاتی ارسال شود.

        همانطور که پیشتر اشاره شد، عدم ارسال صورت معاملات فصلی یا ارسال آن بعد از مهلت مقرر می‌تواند مودیان را مشمول جرایم مالیاتی مربوطه نماید.

        من علاقه مندم:

        سرفصل های دوره تهیه و تنظیم و ارسال اطلاعات فهرست معاملات فصلی:

        ۱-مبانی قانونی ارسال معاملات فصلی

        ۲-تعاریف و اصطلاحات قانونی بکار رفته در ارسال معاملات فصلی

        ۳_نحوه تکمیل اطلاعات در نرم افزار ارسال اطلاعات معاملات فصلی

        ۴_نحوه ارسال و ویرایش اطلاعات

        ۵_نحوه رسیدگی  و بخشودگی جرایم ماده ۱۶۹ ق م م

        همراه با پرسش و پاسخ

        (این دوره به صورت آنلاین برگزار خواهد شد)

        روش تدریس دوره تهیه و تنظیم و ارسال اطلاعات فهرست معاملات فصلی چگونه است؟

        باتوجه به تجربیات و تحصیلات شرکت کنندگان در دوره و نیازهای آموزشی مشترک آنان، سعی خواهد شد مباحث هر دوره «کاربردی و تخصصی» باشد و در ضمن «مفاهیم نظری» نیز در حد نیاز مطرح گردد.

        مخاطبین دوره تهیه و تنظیم و ارسال اطلاعات فهرست معاملات فصلی را چه کسانی تشکیل می دهند؟

        • مدیران مالی و عامل
        • حسابداران
        • حسابرسان
        • دانشجویان مالی
        • علاقمندان به مالیات و امورمالی و صاحبان مشاغل.

          مبلغ سرمایه گذاری:

          هزینه دوره آموزشی ۱۱۰۰۰۰۰ ریال می باشد. دانش پژوهان سازمان و اعضای انجمن مدیران مالی از ۱٠ % تخفیف برخوردار می باشند. تخفیفات لازم برای سازمان و سایر مشتریان حقوقی نیز، طبق توافق فی مابین اعمال خواهد شد.

          گواهینامه:

          در پایان دوره به شرکت‌کنندگانی که ساعات حضور آنها در جلسات دوره ۸۵ درصد و یا بیشتر از کل ساعات دوره باشد، طبق ضوابط دوره های آموزشی؛ گواهینامه پایان دوره از سوی سازمان مدیریت صنعتی اصفهان اعطاء خواهد شد. بدیهی است در غیر اینصورت گواهینامه صادر نخواهد شد.

          مدرس دوره :

          جناب آقای مهدی غریب (مدرس دوره های عالی مالیاتی)

            دوره تهیه و تنظیم و ارسال اطلاعات فهرست معاملات فصلی در سازمان مدیریت صنعتی چند ساعت است؟

            این دوره آموزشی به مدت ۴ ساعت و در روز سه شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ الی ۲۰:۳۰ ۹۹/۰۲/۰۹ برگزار می شود. لازم به ذکر است، برای سازمان ها و سایر مشتریان حقوقی، متناسب با شرایط ایشان و توافق فی مابین به صورت اختصاصی نیز برگزار می گردد.

            معرفی مسئول دوره به همراه اطلاعات تماس

            شماره‌های تماس ۸-۶۶۳۷۲۰۶-۰۳۱ و ۱۴-۳۶۶۲۰۶۱۲-۰۳۱ و ۳۶۶۳۵۲۶۳

            کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام: ارسال عدد ۹ به شماره ۰۹۰۳۱۵۶۷۹۳۳

             

            من علاقه مندم: