شانزدهمین کنفرانس ملی روز مهندس:
برگزاری کنفرانس ملی روز مهندس همراه با بزرگداشت روز مهندسی و تجلیل از سازمان ها، مهندسین برگزیده و پیشکسوتان در اصفهان (مهندسی سرمایه ای پایدار است)
با توجه به شرایطی که بر فضای کسب و کار حاکم شده است و تغییر و تحولاتی که در اقتصاد کشور طی چندین سال گذشته بوجود آمده است از قبیل کاهش درآمدهای نفتی، گسترش تحریم های بین المللی علیه ایران، افزایش تورم و مهمتر از همه افزایش رکود اقتصادی در تمامی سطوح کشور، باعث شد تا برگزارکنندگان کنفرانس ملی روز مهندس تصمیم به برپا کردن این کنفرانس با اتکاء به مخاطبان فرهیخته و توانمند، بگیرند و همچنین مشکلات و خلل های موجود در کشور را بررسی کنند و به آسیب شناسی و ریشه یابی جدی بپردازند تا بتوانند راه حل های مناسبی برای اصلاح محیط کسب و کار شناسایی کنند و با حرکت به سمت توسعه پایدار، با رویکرد تفکر مهندسی شرایط کشور را تسهیل نمایند.
معرفی کنفرانس ملی روز مهندس:
مهندسی و جایگاه آن در ایران
به مجموعه مهارت هایی که با استفاده از علوم ریاضی و علوم طبیعی و در اثر مطالعه، تمرین و تکرار حاصل شده اند و مسیر مشخصی را برای بهره گیری اقتصادی تر از مواد اولیه و منابع طبیعی به ما نشان می دهند و ما را برای دستیابی به ارزش های بیشتر در مسیر زندگی راهنمایی می کنند، مهندسی می گویند. هدف نهایی این فرایند، کمک به زندگی بهتر و فراهم کردن آسایش برای تک تک انسان هاست. در واقع مهندسی، به کارگیری دانش برای برآورده کردن نیازهای انسان می باشد که با استفاده از علوم ریاضی و تجربه عملی انجام می گیرد که در راستای طراحی اشیاء یا فرایندهای مفید به کار می روند.
از مستندات تاریخی قابل برداشت است که فن و فنون مهندسی در ایران و سیر تکامل آن در طول هزاران سال واقعا چشمگیر و قابل توجه بوده است. اختراعات و اکتشافات و نوآوری های مهندسان ایرانی، نقش قابل ارزنده ای در تمدن ایران و باستان داشته است و مهندسان ایرانی همیشه زبانزد در طول تاریخ بوده اند و دیگر ملل جهان از دانش و توانمندی های آنها استفاده های چشمگیری داشته اند.
پنجم اسفند ماه، روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی است.
ابوجعفر محمد بن محمد بن حسن طوسی مشهور به خواجه نصیرالدین، فیلسوف، متکلم، دانشمند، فقیه، منجم و ریاضیدان ایرانی شیعه در پنجم اسفند ماه قرن ۵۷۹ هجری شمسی در شهر طوس چشم بر جهان گشود. کنیه اش (ابوجعفر) و به القابی همچون (نصیرالدین)، (محقق طوسی)، (استاد البشر) و (خواجه) مشهور است. خواجه نصیرالدین هنگام حمله مغول ها به ایران هم دست از تحقیق و توسعه فعالیت های علمی خود برنداشت. آنچنان مقام علمی و ارزش فکری خواجه نصیرالدین طوسی والامرتبه بود که موجب نفوذ ایشان در دربار هلاکوخان مغول، شد و او را در شمار بزرگان قرار داده و به وزارت منصوب کردند.
در آن زمان خواجه نصیرالدین با استفاده از مقام و منصب خود خدمات بسیاری به فرهنگ اسلام و کشورهای مسلمان ارائه کرد که برخی از آنها عبارتند از :
- جلوگیری از به آتش کشیدن کتابخانه بزرگ حسن صباح در قلعه الموت به دست مغولان.
- نجات جان دانشمندان و علمایی همچون ابن ابی الحدید (شارح نهج البلاغه) و برادرش موفق الدوله و عطا ملک جوینی که بی رحمانه مورد غضب و خشم مغولان قرار گرفته بودند.
- جذب و حل شدن قوم مغول در فرهنگ و تمدن اسلامی، به گونه ای که موجب شد مغولان به اسلام روی آورند و ازسال ۶۹۴ ه . ق اسلام دین رسمی ایران قرار بگیرد.
- جلوگیری از تهاجم آنان به کشورهای مسلمان.
- وضع مثلثات و قضایای هندسه کروی، تفهیم بی نهایت کوچک ها و تکمیل نظریه ارشمیدس به گونه ای که او را یکی از توسعه دهندگان علم مثلثات می دانند. در قرن ۱۶ میلادی کتاب های مثلثات او به زبان فرانسه ترجمه گردید.
- احیای سنت فلسفه مشایی که پس از ابن سینا در ایران رو به افول گذاشته بود.
- تاسیس رصد خانه مراغه در سال ۶۵۶ ه.ق با بیش از ۱۲ دستگاه و ابزار نجومی جدید که از شاهکارهای مراکز علمی جهان بود. بعدها یک منجم هلندی با تقلید از او رصد خانه (اوزانین برگ) را برپا نمود.
- احداث کتابخانه بزرگ رصدخانه در مراغه با حدود چهل هزار جلد کتاب.
- گردآوری دانشمندان ایرانی و انتقال تمدن و دانش های ایران پیش از مغول به آیندگان.
- تالیف حدود یکصد و نود کتاب و رساله علمی در موضوع های متفاوت که از معروفترین آثار پارسی وی، (اساس الاقتباس) و (اخلاق ناصری) را می توان یاد کرد.
- علامه حلی (شاگرد وی) از او به عنوان استاد بشریت یاد می کند.
گفته ی بزرگان در مورد خواجه نصیرالدین طوسی:
بروکلمن آلمانی، وی را از مشهورترین دانشمندان قرن هفتم و برترین مؤلفان این قرن دانسته است و همچنین جورج ساتن، وی را از بزرگترین ریاضیدانان اسلام به شمار می آورد. دانشمندان نجومی اروپا برای هر یک از کوه های کره ماه، نام هایی از فاضلان جهان را که خدمات ارزنده ای به جهان علم نموده اند اختصاص داده اند. از جمله یکی از کوه های کره ماه به نام خواجه نصیرالدین طوسی نامگذاری شده است. این حکیم سرانجام در سال ۶۷۲ هجری قمری در شهر مقدس کاظمین درگذشت و بنابر وصیت ایشان او را در پایین پای دو معصوم دفن کردند.
بزرگداشت روز ملی مهندسی در ایران
هر ساله جشنواره هایی به مناسبت بزرگداشت حکیم پرآوازه خواجه نصیرالدین طوسی و به منظور تجلیل از خدمات تلاشگران جامعه مهندسی کشور، با همت انجمن ها و سازمان های نظام مهندسی و نمایندگان وزارتخانه ها و سایر ارگان های دولتی و تشکل های فعال در عرصه های فنی و مهندسی، برگزار می گردد و تلاش می شود که هرساله با شکوه و عظمت بیشتری مورد اثربخشی قرار گیرد. نامگذاری این روز در تقویم مناسبات ملی کشورمان، در جهت توجه به نقش والای مهندسان کشور و نقش ارزشمند آنها در تولید ثروت و رونق اقتصاد می باشد.
کنفرانس ملی روز مهندسی
برگزاری این کنفرانس، در سال های قبل از ۱۳۹۰ صرفاً در قالب جشنواره و جهت تجلیل از مهندسان برگزیده استان اصفهان توسط انجمن خدمات مهندسی استان اصفهان شکل می گرفت و از آن پس با حمایت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان و ارگان های ذیربط، به صورت یک کنفرانس علمی برنامه ریزی و برگزار گردید.
این کنفرانس از سال ۱۳۹۳ و پس از اخذ مجوزهای لازم از وزارت صنعت، معدن و تجارت، از تمامی معیارهای مورد نیاز جهت برگزاری یک همایش علمی برخوردار شد، و براساس گزارشات تهیه شده از برگزاری یازدهمین کنفرانس و تایید معاونت محترم آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، موافقت شد این گردهمایی از دوازدهمین همایش یعنی از سال ۱۳۹۴، به صورت ملی و با حمایت و همراهی تمامی ارگان های ذیربط در وزارت خانه و همچنین کلیه سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان های کشور و سایر تشکل های فعال در این عرصه از سراسر کشور، در اصفهان برگزار گردد.
این مراسم در قالب «کنفرانس ملی روز مهندسی» توسط انجمن خدمات مهندسی استان اصفهان و با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان، شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان، خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان و مشارکت بسیاری دیگر از سازمان ها و تشکل های فعال در حوزه های مختلف صنعتی، خدماتی و فنی مهندسی با شعار «تفکر مهندسی، راهبرد رشد و توسعه پایدار» در اسفندماه هر سال در اصفهان، برگزار خواهد شد.
با فضایی که در این کنفرانس ایجاد می شود سازمان ها، تشکل ها و مهندسین فعال در حوزه های صنعتی، فنی و مهندسی کشور می توانند به تبادل نظر حول شعار و محورهای اصلی کنفرانس پرداخته و از سخنرانی ها، مقالات و کارگاه های آموزشی ارائه شده توسط مقامات دولتی، فعالان اقتصادی در بخش خصوصی، دانشگاهیان و مشاوران، بهره مند گردند.
همچنین، در این کنفرانس که در نوع خود یکی از مهمترین و بزرگترین گردهمایی های مهندسان و فعالان اقتصادی در سطح کشور می باشد، به بهانه زادروز تولد دانشمند شهیر ایرانی خواجه نصرالدین طوسی همچون سال های گذشته، به شناسایی، ارزیابی و انتخاب سازمان های برتر، پیشکسوتان، مهندسان و مهندسان جوان برتر پرداخته و برگزیدگان حوزه های مختلف را طی مراسمی باشکوه معرفی نموده و تندیس کنفرانس و لوح تقدیر در حضور مقامات ملی و استانی، به ایشان اهداء خواهد شد.
انجمن خدمات مهندسی استان اصفهان، مراسم جشنواره بزرگداشت روز مهندس و تجلیل از سازمان ها، پیشکسوتان و مهندسین برتر را طی سالیان گذشته همزمان با همایش های ملی روز مهندسی برنامه ریزی و برگزار نموده است. یکی از بخش های مهم این مراسم که از دوازدهمین کنفرانس ملی روز مهندسی اجرا شد و مورد استقبال شرکت کنندگان در کنفرانس و جامعه مهندسی کشور نیز قرار گرفت، انتخاب و معرفی دو نفر از شخصیت های برجسته مهندسی در سطوح ملی و استانی می باشد، که در تکرار این کنفرانس در هر سال نیز توسط دبیرخانه کنفرانس، شخصیت های برجسته مهندسی سال، انتخاب و معرفی خواهند شد.
استراتژی و اهداف کنفرانس
ماموریت اصلی همایش چیست؟
تبیین جایگاه و تفکر مهندسی در فرآیند توسعه اجتماعی، اقتصادی و سازندگی کشور
اهداف اصلی همایش:
الف- ارتقاء جایگاهِ:
- خدمات فنی و مهندسی کشور
- نظام مهندسی صنعت در سطح کشور
- علوم و فنون خدمات فنی و مهندسی در سطح کشور
- شرکت ها و واحدهای خدمات فنی و مهندسی در سطح کشور
- انجمن خدمات فنی و مهندسی در سطح ملی
- اخلاق حرفه ای مهندسی در سطح کشور
ب- شناخت، بررسی و رفع موانع و تلاش برای رشد کمی و کیفی:
- صادرات خدمات فنی و مهندسی
- خدمات فنی و مهندسی در سطح کشور
ج- بزرگداشتِ:
- شخصیت های جهانی و تاریخی مهندسی کشور (امثال خواجه نصیرالدین طوسی، شیخ بهایی و …)
- شخصیت های حقوقی و حقیقی (شرکت ها و واحدهای خدمات فنی و مهندسی، مهندسین نمونه آنها و سایر مهندسین سازمان ها، بنگاه ها و ارگان ها) در سطح استان و کشور
برنامه برگزاری کنفرانس روز ملی مهندسی:
الف:دعوت از مسئولین کشوری و استانی
- وزیر صنایع ، معادن و تجارت و معاونین و مدیران کل خدمات مهندسی و تحقیقات و آموزش، ریاست و مدیران کل سازمان صنایع ، معادن و تجارت
- معاونین وزیر اقتصاد و دارایی و ریاست و مدیران کل سازمان امور اقتصاد و دارایی
- معاونین وزیر نیرو و مدیران کل استانی و مدیران شرکت های وابسته به آن
- معاون وزیر نفت و گاز و پتروشیمی و مدیران کل استانی و مدیران شرکت های وابسته به آن
- رئیس کل سازمان تامین اجتماعی کشور و مدیران کل سازمان
- رؤسای کلیه بانک های دولتی کل کشور و بانک های دولتی و خصوصی
- اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی
- نمایندگان مجلس شورای اسلامی
- معاونت برنامه ریزی نیروی انسانی و معاونت پژوهشی نهاد ریاست جمهوری اسلامی
- معاونت پژوهشی دانشگاههای دولتی کل کشور و معاونین پژوهشی دانشگاه های دولتی و خصوصی
- رؤسای شهرک های علمی و تحقیقاتی و پارک علم و فناوری و مراکز رشد کل کشور
- استانداران و معاونین آنها
- شهردار و اعضای شورای شهر
- رؤسای سازمان های جهاد کشاورزی ، راه و ترابری و شهرسازی
- رؤسای اتاقهای بازرگانی، صنایع و معادن کل کشور و هیئت مدیره اتاق
- رؤسای خانه صنعت و معدن و تجارت کل کشور و هیئت مدیره خانه صنعت و معدن
- رؤسای انجمن انجمن های خدمات فنی و مهندسی و تخصصی کل کشور و هیئت مدیره های انجمن های همگن و تخصصی
- مدیران عامل و رؤسای هیئت مدیره شرکت های عضو انجمن خدمات فنی و مهندسی
- مدیران عامل شرکت های خدمات فنی و مهندسی که دارای پتانسیل عضویت در انجمن می باشند
- رؤسای سازمان های نظام مهندسی ساختمان کل کشور و رئیس هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان
- رؤسای سازمان های نظام مهندسی معدن کل کشور و رئیس و هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی معدن
- مدیران و معاونین صنایع بزرگ کشور و صنایع بزرگ و متوسط
ب: ثبت نام از مدیران ،مهندسین و دانشجویان رشته های فنی و مهندسی در سازمان ها و بنگاه های اقتصادی صنایع و دانشگاه ها
- مدیران عامل و مدیران میانی و کارشناسان و هیئت مدیره شرکت های خدمات قنی و مهندسی کل کشور
- کارشناسان وزارتخانه ها، سازمان ها و نهاد های دولتی و عمومی
- کارشناسان بنگاه های اقتصادی ، صنایع و موسسات خصوصی
- دانشجویان رشته های فنی و مهندسی دانشگاه های دولتی و خصوصی
میزان شرکت کنندگان : حضور حداقل ۷۵٪ از اعضای انجمن و ۵۰٪ از دعوت شدگان و ۴۰۰ نفر ثبت نام کننده
ج: نحوه اطلاع رسانی
- کارت دعوت
- ایمیل
- پوستر ،بروشور و نامه(نمابر و ارسال)
- سایت انجمن و سازمان های مرتبط و تشکل ها
- بیلبورد و بنر
- روزنامه و مجلات کشوری و استانی
- پیامک و شبکه های اجتماعی اینترنتی
- زیرنویس تلویزیونی کشوری و آگهی تلویزیونی استانی
محورهای کنفرانس ملی روز مهندسی:
۱- فناوری های دانش بنیان ، مزایا و چالش ها
۲- راهکارهای توسعه صادرات خدمات مهندسی
۳- نقش مهندسی در حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار
۴- نقش مهندسی در آموزش و مدیریت سرمایه ها
۵- نقش مهندسی در بومی سازی و ارتقاء کیفیت و برندسازی
۶- تحلیل جایگاه مدیریتی مهندسین
۷- چشم انداز آینده شغلی مهندسین
معرفی مجری کنفرانس
پس از انتزاع صنایع دولتی در اواخر دهه ۱۳۳۰ از سازمان برنامه وقت و انتقال آنها به وزارت صنایع و معادن، مرکزی به نام ( مرکز راهنمایی صنایع ) در وزارت مذکور تاسیس گردید.
وظیفه این مرکز کمکهای مدیریتی به صنایع بود.برای مدتی کارشناسان خارجی از سازمان بین المللی کارو یونیدو در اختیار این مرکز بودند.
با کامیابی این مرکز در همکاری با بخش خصوصی، هیئت وزیران سازمان مدیریت صنعتی را در سال ۱۳۴۱ تاسیس نمود.
با پیشنهاد سازمان مدیریت صنعتی در سال ۱۳۴۶ سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای ایجاد صنایع بزرگ که بخش خصوصی از ایجاد آن ناتوان بود تاسیس گردیدو خود تحت پوشش این سازمان قرار گرفت.
سازمان تا سال ۱۳۷۴ با مشارکت بخش خصوصی در تهران به ارائه خدمات مشغول بود.از سال ۱۳۷۵ به تدریج نمایندگی ها در ۲۵ استان کشور ایجاد گردیدند.
تاریخچه نمایندگی استان اصفهان
این نمایندگی توسط آقایان دکتر علی حاج شیر محمدی و پرفسور مهدی ابزری و … در سال ۱۳۷۵ تاسیس شد. این نمایندگی در بخش آموزش شامل دوره های بلند مدت همسطح کاردانی ، کارشناسی، کارشناسی ارشد ، دکتری و Post DBA و در بخش مشاوره به صنایع و شرکتها، در استان اصفهان فعالیت می نماید.
زمان همایش:
هرساله – اسفند ماه
مدعوین همایش:
اعضای نظام های مهندسی ساختمان- معدن- کشاورزی- برق و الکترونیک (انجمن همگن) و نظام رایانه- انجمن ماشین سازان و … .
برگزارکننده ی همایش:
سازمان مدیریت صنعتی نمایندگی استان اصفهان و انجمن خدمات مهندسی استان اصفهان
مکان همایش:
مکان همایش سالن همایش های سیتی سنتر می باشد.
اتفاقات همایش:
پوشش خبری صدا و سیما و تصویری زنده
حامیان علمی هایش چه ارگان هایی هستند؟
دانشگاه اصفهان- دانشگاه صنعتی اصفهان- دانشگاه یزد- دانشگاه شیراز- دانشگاه گیلان- دانشگاه خوراسگان و … .
رویدادهای همایش:
۱- مقالات و داوری- ۲- ارزیابی مهندسین و شرکت های مهندسی جهت معرفی مهندسین برتر و شرکت های مهندسی برتر و معرفی چهره ماندگار مهندسی- ۳- بخش نمایشگاهی: غرفه هایی که در اختیار فعالین صنعت قرار می گیرد.