چرا مدرسه کسب و کار رهیار، درسی به نام سواد مالی دارد؟
سواد مالی از آن دسته مهارتهایی است که جای خالی آن در آموزش های مدرسه ای به شدت احساس می شود. زمانی در زندگی با شرایطی مواجه می شویم که نبود چنین دانش و مهارتی را در خود احساس می کنیم. در جامعه با افرادی مواجه هستیم که مشکلات مالی خود را به حفظ اخلاق و هر نوع ثروتی را نتیجه ی بی اخلاقی می دانند.
بخشی از ماجرا و مشکلات مالی مربوط به نداشتن مهارت سواد مالی است؛ زیرا کسانی که در قالب بزرگسالان (والدین، دوستان، همکاران و…) ما را راهنمایی می کنند خودشان در این زمینه آموزش ندیدهاند و معمولاً بر پایه آزمون و خطا، این اطلاعات را به دست آورده و به دیگران منتقل می کنند. از این رو ما نیاز داریم مهارت سواد مالی را آموزش ببینیم و در خود تقویت کنیم.
کاربرد سواد مالی در زندگی من چیست؟
با یادگیری سواد مالی میتوانم به بلوغ مالی برسم یعنی:
- عادت های اشتباه مالی خود را تصحیح کنم؛
- مرتکب اشتباهات مالی گزاف نشوم؛
- با بودجهبندی، دخل و خرج خود را مدیریت کنم؛
- پسانداز و سرمایهگذاری کنم؛
- متعهد و مسئولیت پذیر باشم؛
- با روشهای سرمایه گذاری آشنا باشم و در موقعیت های مختلف بهترین آن را برگزینم؛
- مفهوم هزینه فرصت (از دست رفته) را دریابم.
آشنایی با سواد مالی به من کمک خواهد کرد:
- در قبال پول، مسئولیت پذیر باشم؛
- پس انداز و روش های سرمایه گذاری آگاهانه را بشناسم؛
- توانایی برنامه یزی مالی آینده را کسب کنم؛
- برای به دست آوردن استقلال مالی زندگی خود فکر کنم.
سواد مالی را چگونه یاد می گیرم؟
زمانی که من و تیم کاری ام، طرح ریزی کسب و کار خود را شروع می کنیم از مهم ترین موضوعاتی که با آن مواجه هستیم بحث درآمدها و هزینه ها است. برای همین در حین اداره کسب و کار خود متوجه می شویم موضوعاتی مانند شناسایی و طبقه بندی درآمدها، شناسایی و طبقه بندی هزینه ها، روش های تامین مالی، تهیه صورت های مالی و آشنایی با نسبت های مالی، بودجه ریزی، هزینه یابی و استخراج قیمت تمام شده و هزینه فرصت از جمله موضوعاتی است که بایستی باید درباره آن بدانیم. رهیار فرصتی را فراهم ساخته است تا ما بتوانیم در محیطی شبیه سازی شده با کمک مشاوران و مدرسان مالی با استفاده بهینه از امکانات و کمترین هزینه به بهترین نتایج دست یابیم.